Privacy Policy

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE ȘI COOKIE-URI

  1. Despre această Declarație de Confidențialitate

Aceasta este Declarația de Confidențialitate a Unicorn Payment SRL („Unicorn Payment, SRL” sau „noi”). Se aplică tuturor filialelor și sucursalelor Unicorn Payment în măsura în care acestea prelucrează date cu caracter personal. Unicorn Payment are sediul în București, Calea Floreasca, Nr 133-135-137, Etaj 1, camera 3, Sector 1.

Unicorn Payment tratează datele cu caracter personal pe care le primește prin intermediul site-urilor sale web, portalurilor și altor mijloace cu atenția cuvenită și și-a luat angajamentul să protejeze datele cu caracter personal pe care le primește. Unicorn Payment respectă Regulamentul General privind Protecția Datelor (Regulamentul (UE) 2016/679), Legea olandeză privind Protecția Datelor (Wet bescherming persoonsgegevens) și Legea Telecomunicațiilor din Olanda (Telecommunicati ewet).

Această Declarație de Confidențialitate este concepută pentru a vă informa cu privire la tipul de informații pe care le colectează Unicorn Payment și scopurile pentru care aceste informații sunt procesate, utilizate, menținute și dezvăluite.

Această Declarație de Confidențialitate își propune să explice într-un mod simplu și transparent ce date personale colectăm despre dvs. și cum le procesăm. Se aplică următoarelor persoane:
• reprezentanților legali și beneficiarilor efectivi finali ai tuturor comercianților Unicorn Payment din trecut, prezent și potențial (Magazine Web/comercianți cu amănuntul online) și a altor părți contractante cu profil comercial, cum ar fi agenții de vânzări independenți (cunoscuți și ca parteneri de referință). Suntem obligați prin lege să păstrăm datele cu caracter personal ale acestor persoane, de asemenea, pentru o anumită perioadă de timp după ce relația s-a încheiat, în conformitate cu reglementările privind „cunoaște-ți clientul („CC”)”; • persoanele implicate în tranzacții cu instituția noastră de plată, inclusiv clienții non-Unicorn Payments, cum ar fi consumatori/beneficiari ai comercianților Unicorn Payment; și • oricine vizitează site-ul Unicorn Payment.

Putem modifica această Declarație de confidențialitate pentru a respecta în continuare orice modificări legislative și/sau pentru a reflecta modul în care compania noastră prelucrează datele cu caracter personal. Această versiune a fost creată ianuarie 2021.

  1. Date cu caracter personal

Datele personale se referă la orice informație care ne spune ceva despre dvs. sau pe care o putem asocia cu dvs. Unicorn Payment procesează orice informații pe care le primim de la dvs., inclusiv informațiile personale și financiare pe care ni le furnizați, inclusiv atunci când dvs. sau firma dvs.: efectuați o plată, adresați o solicitare sau faceți o cerere pentru a beneficia de serviciile Unicorn Payment, vă înregistrați pentru a utiliza și/sau utilizați oricare dintre serviciile noastre, precum și atunci când comunicați cu noi prin e-mail, SMS, WhatsApp, un site web sau portal, telefon sau prin orice alte mijloace electronice.

Astfel de informații pot include date despre dvs. sau client: • numele, inclusiv numele și prenumele, data nașterii, adresa de e-mail, adresa de facturare, nume de utilizator, parola și/sau o fotografie, adresa, naționalitatea și țara de reședință; • numărul de cont al cardului, data expirării cardului, detalii CVC, detalii bancare și/sau despre emitent; și/sau • informații referitoare la orice produs achiziționat, inclusiv locația de achiziție, valoarea, timpul și orice feedback-ul, care este dat în raport cu o astfel de achiziție.

Prin prelucrare, ne referim la tot ceea ce putem face cu aceste date, cum ar fi colectarea, înregistrarea, stocarea, ajustarea, organizarea, utilizarea, dezvăluirea, transferul sau ștergerea. Pentru mai multe informații despre modul în care folosim datele dvs. cu caracter personal, consultați secțiunea 4 („Ce facem cu datele dumneavoastră cu caracter personal”).

Partajați cu noi informații cu caracter personal, de exemplu atunci când: vizitați site-ul nostru, completați un formular (cerere) (online), semnați un contract, efectuați o plată sau utilizați alternativ serviciile noastre de plată sau ne contactați prin unul dintre canalele noastre.

De asemenea, folosim date care sunt disponibile legal din surse publice, cum ar fi registrele comerciale, registrele și suporturile pentru debitori, sau date care sunt furnizate în mod legitim de alte companii în cadrul Unicorn Payment sau de către terți.

  1. Date sensibile

Nu înregistrăm date sensibile referitoare la sănătatea, etnia, convingerile religioase sau politice numai dacă acest lucru este strict necesar. Când facem acest lucru, ne limităm la circumstanțe specifice, de exemplu, dacă dvs., în calitate de client al unui comerciant Unicorn Payment, efectuați plata taxei de membru al unui partid politic sau unei organizații religioase.

  1. Ce facem cu datele dvs. cu caracter personal

Utilizăm datele dvs. cu caracter personal numai din motive legitime pentru afaceri. Aceasta include:

  • Când deschideți un cont de comerciant, suntem obligați din punct de vedere legal să colectăm date cu caracter personal care vă verifică identitatea (cum ar fi o copie a cărții de identitate sau a pașaportului) și să evaluăm dacă vă putem accepta pe dvs. sau compania dvs. în calitate de client. De asemenea, trebuie să știm adresa sau numărul de telefon pentru a vă contacta.
  • Gestionarea relațiilor cu clienții. Este posibil să vă solicităm feedback despre produsele și serviciile noastre și să le partajăm cu anumiți membri ai personalului nostru pentru a ne îmbunătăți oferta. De asemenea, putem folosi notele din conversațiile pe care le avem cu dvs. online, telefonic sau personal pentru a personaliza produsele și serviciile pentru dvs.
  • Riscul de credit. Pentru a evalua situația financiară a companiei dvs., aplicăm modele specifice de risc care pot implica utilizarea datelor cu caracter personal.
  • Marketing personalizat. Este posibil să vă trimitem scrisori, e-mailuri sau mesaje text prin care vă oferim un produs sau un serviciu în funcție de situația dvs. personală sau să vă arătăm o astfel de ofertă atunci când vă conectați la site-ul nostru sau la aplicațiile noastre mobile. Vă puteți dezabona de la astfel de oferte personalizate. Aveți dreptul, de a nu vă da consimțământul sau de a vă opune activităților personalizate de marketing direct sau comerciale, inclusiv întocmirii profilului asociat acestor activități.
  • Oferirea celor mai potrivite produse și servicii. Când vizitați site-ul nostru, sunați la centrul nostru de asistență pentru clienți sau vizitați o sucursală, colectăm informații despre dvs. Analizăm aceste informații pentru a identifica nevoile dvs. potențiale și pentru a evalua adecvarea produselor sau serviciilor. De exemplu, putem recomanda oportunități de investiții potrivite profilului dvs. Analizăm comportamentul dvs. de plată, cum ar fi sumele mari care intră sau ies din contul dvs. Evaluăm nevoile dvs. în funcție de momentele cheie în care un anumit produs sau serviciu financiar poate fi relevant pentru dvs., cum ar fi începerea primului loc de muncă sau cumpărarea unei locuințe. Evaluăm interesele dvs. pe baza simulărilor la care participați pe site-ul nostru.
  • Îmbunătățirea și dezvoltarea produselor și serviciilor: analiza modului în care utilizați produsele și serviciile noastre ne ajută să înțelegem mai multe despre dvs. și ne arată unde putem aduce îmbunătățiri. De exemplu, când deschideți un cont de comerciant, cuantificăm de cât timp este nevoie până la prima dvs. tranzacție pentru a înțelege cât de repede vă puteți utiliza contul de comerciant.
  • Analizăm datele privind tranzacțiile dintre dvs. și clienții noștri corporativi (comercianți) pentru a oferi servicii de informare. Când Unicorn Payment prelucrează date cu caracter personal în acest scop, datele agregate pot fi puse la dispoziția comerciantului Unicorn Payment (webshop/onlineFF retailer). Acest comerciant nu vă poate identifica din aceste date agregate.
  • Analizăm rezultatele activităților noastre de marketing pentru a măsura eficacitatea și relevanța campaniilor noastre.
  • Prevenirea și detectarea fraudelor și a securității datelor: avem datoria de a vă proteja datele cu caracter personal și de a preveni, detecta și limita încălcarea siguranței datelor. Acestea includ informații pe care suntem obligați să le colectăm despre dvs., de exemplu pentru a respecta reglementările cu privire la combaterea spălării banilor, finanțării terorismului și fraudei fiscale. Putem prelucra informațiile dvs. cu caracter personal pentru a vă proteja atât pe dvs. cât și activele dvs. împotriva activităților frauduloase, de exemplu dacă sunteți victima unui furt de identitate, dacă datele dvs. personale au fost dezvăluite sau dacă sunteți victima unui act de piraterie cibernetică.
  • Putem utiliza anumite informații despre dvs. pentru stabilirea profilului (de exemplu, numele, numărul contului, vârsta, naționalitatea, adresa IP etc.).) pentru a detecta rapid și eficient o anumită infracțiune și persoana din spatele ei.
  • Comercianții noștri (magazinele web/comercianții online) pot utiliza datele de contact și de securitate pentru a securiza tranzacțiile și comunicările efectuate prin canale la distanță.
  • Raportare internă și externă: prelucrăm datele dvs. pentru operațiunile noastre de plată și pentru a ajuta conducerea să ia decizii mai bune cu privire la operațiunile și serviciile noastre. Pentru a respecta o serie de obligații legale și cerințe legale (legislația privind combaterea spălării banilor și legislația fiscală, de exemplu).

Datele pe care le prelucrăm din orice alt motiv sunt anonimizate sau eliminăm cât mai multe informații personale

  1. Cu cine partajăm datele dvs. și de ce

Ori de câte ori partajăm datele cu caracter personal la nivel intern sau cu colaboratori externi din alte țări, ne asigurăm că am implementat măsurile de protecție necesare pentru a le proteja. Pentru aceasta, Unicorn Payment se bazează pe: clauzele model UE, care sunt clauze contractuale standardizate utilizate în acordurile cu furnizorii de servicii pentru a ne asigura că datele cu caracter personal transferate în afara Spațiului Economic European respectă legislația UE privind protecția datelor. Cadrul Scutului de confidențialitate care protejează datele cu caracter personal transferate în Statele Unite.

Pentru a vă putea oferi cele mai bune servicii posibile și pentru a ne menține competitivitatea, partajăm anumite date atât pe plan intern, cât și în afara Unicorn Payment. Aceasta include:

Entitățile Unicorn Payment – transferăm date în cadrul firmelor și sucursalelor Unicorn Payment în scopuri operaționale, de reglementare sau de raportare, de exemplu pentru a respecta anumite legi, pentru a securiza sistemele IT sau pentru a furniza anumite servicii (Consultați Secțiunea 4 („Ce facem cu datele dvs. personale”). De asemenea, este posibil să transferăm date către sisteme de stocare centralizate sau să le prelucrăm la nivel global pentru o mai mare eficiență.

Agenți de vânzări independenți – partajăm informații cu agenți de vânzări independenți (parteneri de recomandare) care acționează în numele nostru.

Autorități guvernamentale – pentru a ne conforma obligațiilor noastre de reglementare, putem dezvălui date autorităților relevante, de exemplu pentru a combate terorismul și a preveni spălarea banilor.

În unele cazuri, suntem obligați prin lege să partajăm date cu părți externe, inclusiv: • autoritățile publice, autoritățile de reglementare și de supraveghere, cum ar fi agențiile de protecție împotriva fraudei și băncile centrale din țările în care ne desfășurăm activitatea • autoritățile judiciare/de anchetă, cum ar fi poliția, procurorii, instanțele de judecată și arbitraj/mediere la cererea expresă și fondată legal • avocați, de exemplu, în cazul unei reclamații sau faliment, administratorii care au grijă de alte interesele părților și auditorii companiei.

Instituții financiare – atunci când fondurile sunt transferate de la un plătitor la un beneficiar, tranzacția implică alte instituții financiare, bănci sau o societate financiară specializată. Unicorn Payment poate procesa plăți prin intermediul altor instituții financiare. Aceste organizații externe pot procesa și stoca informațiile dvs. cu caracter personal în străinătate, atât ei cât și noi putând fi nevoiți să dezvăluim informațiile dvs. autorităților străine pentru a le ajuta în lupta împotriva criminalității și terorismului. Pentru a procesa plățile, trebuie să partajăm informații despre tranzacție cu alte instituții financiare, cum ar fi numele și numărul contului dvs. De asemenea, partajăm informații cu specialiștii din sectorul financiar care ne asistă cu servicii financiare precum: • plăți și tranzacții de credit la nivel mondial • procesarea tranzacțiilor electronice la nivel mondial • soluționarea tranzacțiilor de securitate și a tranzacțiilor de plată interne și transfrontaliere.

Uneori partajăm informații cu bănci sau instituții financiare din alte țări, de exemplu atunci când efectuați sau primiți o plată în străinătate.

Furnizori de servicii externi – atunci când folosim alți furnizori de servicii, partajăm numai datele cu caracter personal care sunt necesare pentru sarcina specială pentru care implicăm furnizorul de servicii. Furnizorii de servicii ne susțin cu activități cum ar fi: • efectuarea unor servicii și operațiuni • conceperea și întreținerea instrumentelor și aplicațiilor bazate pe internet • activități de marketing sau evenimente și de gestionare a comunicațiilor clientului • pregătirea de rapoarte și statistici, materiale de imprimare și proiectarea produselor • plasarea publicității pe aplicații, site-uri și rețele de socializare.

Transferuri de afaceri – Unicorn Payment poate cumpăra sau vinde unități de afaceri sau afiliați. În astfel de circumstanțe, putem transfera informațiile despre clienți ca activ de afaceri. Fără a limita cele de mai sus, dacă afacerea noastră intră într-o asociație în participațiune cu sau este vândută sau fuzionează cu o altă entitate de afaceri, informațiile dvs. pot fi dezvăluite noilor noștri parteneri de afaceri sau proprietari.

Cu permisiunea dvs. – informațiile dvs. pot fi, de asemenea, utilizate în alte scopuri pentru care vă dați permisiunea specifică sau când este cerut de lege sau dacă este permis în conformitate cu condițiile legislației din jurisdicția relevantă.

  1. Politica privind cookie

Unicorn Payment utilizează cookie-uri și tehnologii similare pe site-urile noastre pentru a vă asigura că vizita dvs. pe site-ul nostru se derulează fără probleme.

  1. Cookie-uri funcționale – Aceste cookie-uri pot stoca numele de browser, tipul de calculator și informații tehnice despre mijloacele de legătură cu acest site web, cum ar fi sistemul de operare și furnizorii de servicii de Internet utilizați și alte informații similare. Aceste informații sunt utilizate pentru a facilita navigarea și utilizarea acestui site din punct de vedere tehnic. În plus, cookie-urile funcționale pot fi utilizate pentru a stoca setări personale, cum ar fi limba, sau pentru a vă aminti informațiile pentru următoarele vizite, dacă acest lucru este solicitat.
  2. Cookie–uri analitice – Acest site utilizează, de asemenea, cookie-uri analitice plasate de Google Analytics (inclusiv Google Tag Manager) pentru a măsura numărul de vizite și părțile site-ului care sunt cele mai populare în rândul vizitatorilor site-ului nostru, precum și în scopul evaluării comparative. Aceste informații sunt utilizate pentru a oferi informații agregate și statistice privind utilizarea acestui site și sunt utilizate pentru a îmbunătăți conținutul acestui site web pentru a îmbunătăți experiența dvs. de utilizator. Unicorn Payment a urmat manualul Autorității Olandeze pentru Protecția Datelor pentru a se asigura că Google Analytics este utilizat în mod prietenos față de confidențialitate. Aceasta înseamnă că am instruit Google să elimine ultimele trei cifre din adresa IP („Anonimiza adresa IP”) și am dezactivat setarea standard pentru a partaja date cu Google. În plus, Unicorn Payment a încheiat un acord de prelucrare a datelor cu Google Inc. iar Unicorn Payment nu utilizează alte servicii Google în combinație cu cookie-urile Google Analytics.
  3. Cookie-uri ale colaboratorilor externi/rețele de socializare – acest site conține cookie-uri de pe site-uri terțe, în principal cookie-uri ale rețelelor de socializare. Atunci când sunt plasate pe computer, acestea activează automat accesorii utile, de exemplu, un buton Facebook „like” sau o opțiune de mesagerie Twitter. Aceste cookie-uri informează site-ul nostru dacă sunteți conectat la astfel de rețele sociale și vă permit, de asemenea, să partajați părți ale acestui site pe rețele de socializare. Atunci când vizitați acest site, Unicorn Payment vă solicită consimțământul pentru utilizarea acestor module cookie.

Vă opuneți cookie-urilor?

Cookie-urile procesează, în general, adresa IP, dar nu salvează informațiile dvs. personale, cum ar fi adresa de e-mail sau numărul de telefon. Dacă nu doriți să aveți module cookie stocate pe computer sau doriți să eliminați modulele cookie care au fost deja stocate, puteți face acest lucru de la setările browserului. Găsiți mai multe informații despre eliminarea cookie-urilor pe site-ul web al Organizației olandeze a consumatorilor și pe site-ul web totul despre cookie-uri.

de asemenea, vom notifica acea parte.

Dreptul de a vă opune prelucrării – vă puteți opune ca Unicorn Payment să utilizeze datele dvs. cu caracter personal pentru propriile interese legitime. La sfârșitul acestei Declarații de Confidențialitate există o listă cu datele de contact. Vom lua în considerare obiecția dvs. și vom analiza dacă prelucrarea informațiilor dvs. are un impact nejustificat asupra dvs. care ne impune să nu mai facem acest lucru.

De asemenea, vă puteți opune primirii de mesaje personalizate cu caracter comercial de la noi. Nu vă puteți opune prelucrării de către noi a datelor dvs. cu caracter personal dacă suntem obligați prin lege să facem acest lucru, chiar dacă ați optat să nu mai primiți mesaje personalizate cu caracter comercial.

Dreptul de a se opune deciziilor automate – uneori folosim sisteme pentru a lua decizii automate pe baza informațiilor dvs. personale, dacă acest lucru este necesar pentru a îndeplini un contract cu dvs. sau dacă ne-ați dat consimțământul în acest sens. Aveți dreptul să vă opuneți unor astfel de decizii automate (de exemplu, să solicitați o nouă copie a pașaportului dacă cea pe care o avem la dosar ca reprezentant al companiei dvs. nu mai este valabilă) și să solicitați unei persoane reale să ia decizia în locul dvs.

Dreptul la restricționarea prelucrării – Aveți dreptul să ne cereți să restricționăm utilizarea datelor dvs. cu caracter personal dacă:

  • credeți că informațiile sunt inexacte;
  • prelucrăm datele în mod ilegal;
  • Unicorn Payment nu mai are nevoie de date, dar doriți să le păstrăm pentru a fi utilizate în cadrul unei reclamații legale; și/sau
  • v-ați opus prelucrării datelor dvs. pentru propriile noastre interese legitime.

Dreptul de a depune plângere – dacă, din orice motiv, sunteți nemulțumit(ă) de modul în care Unicorn Payment tratează datele dvs. cu caracter personal, puteți depune o plângere la responsabilul pentru conformitate al Unicorn Payment la adresa customer_service@unicornpayment.com. De asemenea, puteți contacta autoritatea pentru protecția datelor din țara dvs.

Exercitarea drepturilor dvs. – Modul în care vă puteți exercita drepturile depinde de tipul de date cu caracter personal pe care Unicorn Payment le prelucrează. Ar putea fi prin intermediul site-ului nostru, prin îndeplinirea obligațiilor noastre KYC sau prin procesarea unei tranzacții. Ne propunem să răspundem solicitării dvs. cât mai repede posibil.

În anumite cazuri, vă putem refuza solicitarea. Dacă este permis în mod legal, vă vom anunța motivul refuzului într-un interval de timp rezonabil.

Dacă doriți să vă exercitați drepturile sau să depuneți o plângere, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail furnizată mai jos.

  1. Datoria dvs. de a furniza date

Există anumite informații pe care trebuie să le cunoaștem despre dumneavoastră, astfel încât să putem începe și îndeplini îndatoririle noastre ca instituție de plată, precum și obligațiile asociate. Există, de asemenea, informații pe care suntem obligați prin lege să le colectăm. Fără aceste date, este posibil, de exemplu, să nu putem deschide un cont de procesare a plăților pentru compania dvs.

  1. Cum vă protejăm datele personale

Aplicăm un cadru intern de politici și standarde minime pentru a vă păstra datele în siguranță. Aceste politici și standarde sunt actualizate periodic pentru a le ține la zi cu reglementările și evoluțiile pieței. Mai exact și în conformitate cu legea, luăm măsurile tehnice și organizatorice adecvate (politici și proceduri, securitate IT etc.) pentru a asigura confidențialitatea și integritatea datelor dvs. cu caracter personal și modul în care sunt prelucrate.

În plus, angajații Unicorn Payment fac obiectul confidențialității și nu pot dezvălui datele dvs. cu caracter personal personale în mod ilegal sau inutil.

  1. Ce puteți face pentru a ne ajuta să vă păstrăm datele în siguranță

Din păcate, transmiterea informațiilor prin internet în general nu este întotdeauna complet sigură. Deși vom face tot posibilul pentru a vă proteja informațiile cu caracter personal, nu putem garanta securitatea informațiilor transmise pe site-ul nostru; orice transmitere se face pe propriul dvs. risc. După ce am primit informațiile dumneavoastră, vom folosi proceduri stricte și caracteristici de securitate pentru a încerca să împiedicăm accesul neautorizat.

Facem tot posibilul pentru a vă proteja datele, dar există și anumite lucruri pe care le puteți face:

  • instalați un software anti-virus, un software anti-spyware și un firewall pe computer și mențineți-le actualizate;
  • nu lăsați token-urile de verificare sau cardul dvs. de credit) nesupravegheate;
  • păstrați-vă parolele strict confidențiale și utilizați parole puternice, adică evitați combinațiile evidente de litere și cifre; și • fiți atenți online și aflați cum să identificați activități neobișnuite, cum ar fi o nouă adresă a site-ului web sau e-mailuri de phishing care solicită informații personale.
  1. Cât timp păstrăm datele dvs. cu caracter personal

După ce nu mai sunteți client, vom păstra informațiile dvs. cu caracter personal pentru o perioadă rezonabilă sau cât permite sau impune legea.

  1. Contactați-ne

Dacă doriți să aflați mai multe despre politicile privind datele Unicorn Payment și modul în care folosim datele dvs. cu caracter personal, ne puteți trimite un e-mail la următoarea adresă de e-mail dedicată: customer_service@unicornpayment.com